..:: more about me ::..

FULL NAME: Halaa binti Burhanuddin

PEN NAME: Dalili

GENDER: Woman

HOBBY: Reading, Writing, Arts, Thinking… (I am a deep thinker) mm..

OCCUPATION: Chronic apathy medical officer

PLACE OF BIRTH: England

DATE OF BIRTH: – secret and confidential – but born in 1985

LANGUAGE: I fluently speak Malay and English. But can also converse a bit in Arabic and Japanese.

SCHOOLS:

1. Sek Ren Islam Al-Amin Bangi

2. SMU (A) Maahad Muhammadi (Perempuan)

3. Kolej Matrikulasi Melaka

4. Hasanuddin University

.

Self Personality

1. Advocate

2. Visionary

3. Linguistic

4. Naturalist

Please refer here.

ic apathy medical
Advertisements

23 thoughts on “..:: more about me ::..

  1. Huhu,, akhirnya tahu tmpt kak halaa study..

    Makassar kak halaa? teringt plak novel tenggelamnya kapal van der wijck,,

    “zainuddin,,,,, sahabatku hayati……”

    hahhaa…

    Nice blog uh..

    Wonderful idea.. best je artikel2 kak halaa.. teruskan menulis..! you have my support.. 😀

  2. salam ziarah… sila ke laman web saya ‘ghaffari0305.wordpress.com’. InsyaAllah, boleh berkongsi2 pandangan…semoga berjaya

  3. Assalamualaikum,

    Bagus tu. Gabungan sastera dan sains menjadikan kita lebih dewasa, lebih mengenali kehidupan dan lebih mendekatkan kita kepada alam.

    Semoga berjaya

  4. salam.. tertarik dengan nama dalili. first time ternampak nama org yang sama dengan adik sy. tapi rupanya name pena. makassar, unhas la eh? dulu sy penah amek test untuk masuk unhas, tapi ditakdirkan utk meneruskn perjuangan kat unpad, bandung. by the way, nice blog. All da best! salam ukhuwah.. ^_^

  5. Salam….
    lama teringin nak buka blog kakak
    tapi masa takde + takde computer sndiri. sekarang dah beli satu insyaaallah rajin la bukak…tak nampak cikgee pun masa abe kawin

  6. ya…. aku sudah baca komentarmu…
    inilah sisi lain dari aku……
    sebaiknya kita memang tidak selalau melihat orang dari 1 sisi saja……….

  7. Salam,
    Bagaimana belajar disana?Kemungkinan besar saya akan hantar anak saya ke sana.Apa komen adik tentang fakulti perubatan di hasanuddin bagus atau tidak.

    • waalaikumussalam…
      maaf lambat reply…. kebetulan saya sedang exam untuk department lain baru-baru ni… alhamdulillah, banyak yg saya dapat di sini… kalau nak komen tentang fakulti ni, bagi saya semua tempat ada buruk baiknya… bagi saya, tempat ni banyak bagi saya ilmu; dari segi medic n non-academic juga. kadang ada hal yg tak memuaskan hati, tapi biasa la, tak ada benda atas dunia ni yg perfect. and to me, those imperfect things are the things that make me more mature n become a better person n doctor insyaAllah…

      bak kata pepatah melayu, yg baik dijadikan teladan, yg buruk dijadikan sempadan…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s